Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
January 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


Cinta Usahawan - Part 1

View previous topic View next topic Go down

Cinta Usahawan - Part 1

Post by zackier on 12/9/2009, 4:49 pm

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia kepada En Kamarul Zaman.

Setakat ini baru 10 pages saya berkarya, almaklumlah dalam Bulan Ramadhan ini terlampau banyak pulak aktiviti yang perlu dilaksanakan. Lebih2 lagi bila aktiviti NGO yang saya pimpin telah diberikan tugas untuk mendekati rakyat bagi pehak Kerajaan Negeri Perak.

Walaubagaimanapun, saya pun ada target untuk menyiapkan "DRAFT" cerita ini dan Insya Allah sebelum hujung bulan October ini ianya akan disiapkan dan boleh dibuat "Vetting" or any additional, b4 printing. Anyway, I try to make it real, touching and encouraging to the readers. All these will prevail our past experiences as entrepreneur and let be share by others.

Thanks.

Zackier/Azhari Hj Abu

zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 55
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by Deengalimeng on 13/9/2009, 10:41 am

Teruskan. .... Bila dah siap NOVEL tu saya bagi step pulak untuk di filem atau di drama kan ....

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by zackier on 13/9/2009, 4:40 pm

Wow... hebatlah kreativiti & action En Hisham ni.... ia buat saya xsabar nak bereskan Novel ini. Agak-agak sapa yer yang nak jadi hero dan Heroin yer?.. Wow... bleh gak belajar jadi Producer Filem plak ni!!!

zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 55
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by Deengalimeng on 14/9/2009, 12:20 am

InsyAllah ... Content is KING! ....
Any media , any format , any medium ... its still CONTENT!

Kita tak boleh jadi pakar dalam semua bidang , tapi sebagai BOSS kita perlu tahu asas apa kerja STAFF kita perlu lakukan. Kalau kita nak terbit filem kita perlu tahu sikit je asas perfileman , struktur organisasi , bidang tugas , business model , monitize model dan due diligence.

Kekalkan semangat tu pada paras optimum .... bukan maksimum!
Graf semangat kena within range ..... Kalau perlu kita kena guna HEROIN cantik , kita kena pastikan HEROIN kita betul betul cantik. Bukan kita aja yg nampak cantik .... Hmmmmm ....

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by zackier on 14/9/2009, 12:41 am

Well, cadangan dan idea diterima dan akan dibuat pedoman untuk terus berjaya.

Thanks, Bro!!

zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 55
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by Deengalimeng on 14/9/2009, 12:58 am

Bagi juga semangat untuk yg lain ...

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by mustahil on 16/9/2009, 10:53 am

jangan lupe saye dalam cter novel tuh bro zackier!

mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 31
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by Deengalimeng on 19/9/2009, 2:36 pm

Biarkan IMIGINASI terus melayang .... LAYANNNN ...

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Cinta Usahawan - Part 1

Post by Sponsored content Today at 9:18 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum