Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


Status semasa

View previous topic View next topic Go down

Status semasa

Post by Deengalimeng on 4/11/2009, 3:09 pm

Update sikit status semasa ... Should be semua dah completekan doc tech. kan ?
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by pejoi on 5/11/2009, 10:10 am

Salam...saya rasa dah 90% kut tapi story board tak start lagi.
avatar
pejoi

Posts : 29
Join date : 2009-09-09

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 6/11/2009, 9:54 am

Mr Deengalimeng,yg lain ok cuma storyboard sy x start lagi. screenplay 50%. mengenai screenplay, nak siapkan 100% 13 episod? maaf kalau soalan sy agak bodoh. tapi sy cuba nk buat yg terbaik utk katun sy.

bila sy buat screenplay, kadang2 ilham masuk betambah2 dan berkurang2.so, ade penambahan itu dan pengurangan ini.ditambah pula dgn keja2 bisnes lain..bila buat jugak sbb nk kejar dateline,jadi screenplay tu x perform 100%.

soalan saya, utk presentation MDEC nanti adakh screenplay 13 episod tu akan dibaca dan dinilai dgn hebat?screenplay 13 episod tu adakah perlu disiapkan jugak utk presentation walaupn outcome nya sy rasa memang langsung x menyamai/setanding/sehebat screenplay Bongkok n warrior off tanjung putri??

sebab sy perlu lebih masa kalau nk folow btol2 mcm screenplay Bongkok..
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by Asylum on 6/11/2009, 10:28 am

ape kate kita buat 1 episode sahaja yg detail......yg lain kita buat jugak..tapi focus kat episode 1 tu betul2..dan detail....sebab..kalau focus giile2 13 episode nanti pun takut2 x lepas....so...kita focus episode 1 ...present....kalau lulus, proced episode seterusnya..dah ade fund kompom sume boleh buat nyer...boleh upah org dah....animation pun boleh berjalan lancar.....
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by pejoi on 16/11/2009, 9:27 am

Salam semua! Berita baik daripada En Hisahm untuk kita [ terutama 6 peserta projek animator].

Saya ada menghubungi En Hisham pada Jumaat 13/11 jam 2.45pm, ceritanya begini [Jika saya masih ingat lagi...] Aspati akan melaksanakan satu projek di PTTC dan menempatkan 14 orang pekerja dan akan menambah lagi 20 orang [coming soon]. Projek ini adalah projek animation dan En Hisham mahu 6 org dari kalangan kita ini [ jika semua technobiz lg bagus ] menyertai dan mendapat sedikit pendedahan mengenai projek animation.

Melalui pendedahan ini sedikit sebanyak dapat membantu kita untuk menghasilkan projek animation kita [ ilmu pengetahuan]. Jadi sama-samalah kita mengambil bahagian....

Satu perkara lagi...En Hisham ada kerja di PTTC ni pada 18hb Nov [ Rabu]. Mungkin beliau ada kesempatan untuk menjengah kita...[ Ya, En Hisham memang nak jumpa kita tau!] So., jangan takde pulak pada Rabu nanti...TQ.

To En Hisham:- Thanks for your advise....
avatar
pejoi

Posts : 29
Join date : 2009-09-09

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 1/12/2009, 1:40 pm

Saya tinggal Application Form MDEC dan Business Plan Animation sahaja!!!!!! ...
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by jackie on 1/12/2009, 2:17 pm

assalammualaikumm en hisham, saya punya semua dah siap tinggal nak touch up ckit2 jer.Biz plan animasi belum siap lagi.Pening kepala hehehehe
avatar
jackie

Posts : 8
Join date : 2009-08-27

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 1/12/2009, 2:24 pm

wsalam jackie, bagus jackie smua dah siap.x perlu touch up dah..ok dah tu.pening kepala ikhtiar mkn ubat seperti panadol..jgn lupa cukupkan rest supaya tak pening kepala sangat..rehat cukup2 ya..bizplan cepat2 siapkan.penting tu!!..
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 10/12/2009, 10:40 pm

Mr. deengalimeng pesan pada saya melalui telefon pada 10/12/09, 1815 hours:

1)siapkan APPLICATION FORM MDEC semua section 1, 2, 3 SEBAIK MUNGKIN.isikan aje menggunakan kecerdikan/ketajaman/kemampuan/IQ/kecerdasan masing-masing.

2)Hari Selasa/Rabu/Khamis/Jumaat akan dtg ni dia akan visit kita dan akan continue mentoring.

thank you n gudluck!
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 29/12/2009, 2:49 pm

Hari Khamis 31/12/2009 jam 10 pagi diadakn perjumpaan untuk update progress masing2 dan ape2 perkara berbangkit pasal pre-seed fund di level 9.kalo rajin dtg ler..kalo malas gi tido..
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by Asylum on 30/12/2009, 7:28 pm

pergh...semakin rajin ek ko?...semangat presentation ni kut...hahah
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 6/1/2010, 11:03 pm

apa cerita semua ini?????!!
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by lily on 24/4/2010, 12:06 pm

SALAM....saya berminatla dengan projek2 yg anda2 semua buat....macam mana saya nak apply job kat pttc ipoh ya?saya graduated dlm bidang IT nie...dan major dlm multimedia....saya minat sangat dengan animation nie....minta tolong bagi pandangan yea...t.kasih...

lily

Posts : 2
Join date : 2010-04-24

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 26/4/2010, 4:29 pm

liliy bleh cube nasib dgn menghantar resume ke Aspati Animation Studio kat level 18 bangunan PTTC!..sy x leh nk bagi num contact org kt situ sbb x de kebenaran..try la ye sbb kt level 18 tu mungkin memerlukan orang2 yg pemikiran kreatif mcm lily.
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by lily on 26/4/2010, 6:38 pm

ok mekasih atas pandangan tu

lily

Posts : 2
Join date : 2010-04-24

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by mustahil on 23/9/2010, 5:33 pm

so lily???ape cerita??
dah pegi visit blom?
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by Azzan on 3/11/2010, 3:13 pm

mane de lily dah...
avatar
Azzan

Posts : 29
Join date : 2009-08-27
Age : 29
Location : Batu Gajah

Back to top Go down

Re: Status semasa

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum