Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

View previous topic View next topic Go down

Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

Post by zackier on 15/10/2009, 6:24 pm

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia.

Terlebih dahulu saya ucapkan terima kasih diatas keperihatinan Encik Hisham krn dapat meluangkan masa walaupun punyai jadual kerja yg amat ketat & sibuk.

Alhamdulillah dengan penerangan secara detail tempuhari ttg beberapa projek "master" - Idea Generation, telah memberikan kami di KPTC anjakan semangat untuk lebih komitted dan menyegerakan untuk menyiapkan proses idea yang lebih komplek. Ia juga memberikan halatuju sebenar selain dari beberapa projek2 besar yang sedang kami rancang dan akan buat.

Untuk makluman, saya yg mewakili usahawan dan menjadi Pengarah beberapa Program yang telah disusun akan memastikan semua usahawan dapat memberikan kerjasama serta menyiapkan semua proses perlaksanaan projek tersebut seperti yang telah dijadualkan. Beberapa immediate "Projek" yg akan dijalankan adalah seperti berikut:-

i. IT Seminar For Manager - Target Group ALL Head Department of The State Government Sector
This is the CO EVENT WITH EXCO PENGAJIAN TINGGI - YB ZAHIR
ii.OUM Convocation Day - I have been elected as the Event Coordinator for this programme by the Director OUM
Perak. It will be held on 8/11/09. Venue : Dewan Banquet SUK Perak.
200 candidates will receive their Degree Honuors including 5 Perak state YB,s.
iii. Job Training for School Leavers - 3 parties involved. They are : GLC Companies North Corridor, OUM Perak &
Myself (KAMI/KPTC)
This is a programme where we have to get 100 SPM School leavers & Dpi/Degree
holders (IPTA/IPTS) especially from Perak State. They will be given one (1)
year training and at the end of the training they will absorb as their workers.
They are also given their monthly allowances during the training period.
ix. Perak Mall
v. SME Corporation Sdn Bhd - Launching - KPTC also being the "Event Manager"
vi.SME bizportal & others.

Adalah menjadi harapan kami (KPTC) akan menjadi satu kelompok usahawan yang berjaya mencapai sasaran KPERAK & Aspati. Kami juga akan membuktikan, bahawa KPTC juga boleh terus maju dan berjaya, walau terdapat segelintir yang memandang rendah akan kebolehan kami. Namun, sebagai usahawan cemuhan dan hinaan itu hanyalah lumrah dan ia menjadikan kami lebih dinamik dan terus-terusan untuk membuktikannya, bahawa kami bukan lah budak hingusan.

Terima Kasih.

Azhari Hj Abu.
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 55
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

Post by mustahil on 18/10/2009, 1:20 pm

kita hanya merancang..Tuhan saja menentukan..tak perlu dikisahkan..ape yang penting??kerjasama!..Bekerja Bersama-sama boleh menyumbangkan ke arah perancangan yg rapi dan konkrit.

selain itu, dapat merapatkan jurang persaudaraan sesama manusia..
namun, penumpuan kepada kerja yg harus diselesaikan kekadang membelakangi usaha kerja sama2..flexibility yg tinggi memainkan peranan penting dalam menangani masalh ini!

be fleksible..that's the keyword for today!

p/s : mulut orang memang usahawan x boleh nak tutup. sebagai usahawan, tutup aje mulut diorg dengan hasil usahawan itu sendiri..
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

Post by pejoi on 4/11/2009, 1:29 pm

Salam En Hisham! Agak-agak bila En Hisham nak turun Ipoh. Kami nak review Animation Project ngan En Hisham la...Yang pasal story board 100 pages tu dah nak kena buat ke? Project paper Animation ni nak post ke forum/e-mel atau buat hard copy? TQ geek
avatar
pejoi

Posts : 29
Join date : 2009-09-09

Back to top Go down

Re: Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

Post by Deengalimeng on 4/11/2009, 3:04 pm

Maaf sesangat kerana jadual yg sangat ketat, sampaikan tak sempat nak menjenguk forum. Memang nak turun tapi akan cuba sedaya upaya untuk uruskan sikit masa ni. Anyway dateline kita sepatutnya kita dah compile semua technical detail kan ? .... rasanya kita nak wrap up sikit dengan detail lain untuk submission.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

Post by mustahil on 25/1/2010, 1:26 pm

tapi pre-seed utk batch23 2010 x kompom lagi...camno bos???
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Sejenak bersama Encik Hisham di KPerak Technobiz Corporation Sdnn Bhd (KPTC)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum