Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

View previous topic View next topic Go down

PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by ^kucing^ on 7/10/2009, 8:58 pm

Terlintas di fikiran dah lama,cuma nak suarakan takut idea ni tk munasabah...okey..cadangan saya ialah jadikan PERAKMALL kepada brand. Dalam erti kata, bila orang teringat sesuatu produk mesti ingat PERAKMALL. Contohnya... brand yg ada kat pasaran ni.. VINCCI semua orang ingat kat ctu kasut.. tapi rupanya ada produk lain lagi... mcm handbag,purse.. etc. JOHNMASTER.. org more kepada baju.. bila baju JOHNMASTER,asal JOHNMASTER je baju..tp sebenarnya ada lagi produk lain..belt,wallet etc. Byk lagi BRAND kt pasaran yg berkaitan ngan produk...

So why not kita gunakan pendekatan ni.. untuk tarik visitors. Wujudkan satu main produk kat PERAKMALL. Bila sebut that product it's PERAKMALL n bla sebut PERAKMALL it's a product.

Cuma sy tak pasti ngan produk yg nak di brandkan kepada PERAKMALL.. err..labu sayong boleh ker?... produk apa yg menggambarkan negeri Perak. Sbg contoh Terengganu terkenal dengan batik & sutera. Kalau org nak batik & sutera mesti org ingat Terengganu,bla sebut Terengganu je mesti batik & sutera.

Kalau ada sesiapa nak komen pasal cadangan ni,dialu2kan.. atau ada lagi idea lain yg lg bernas dari ini. Silakan .
avatar
^kucing^

Posts : 17
Join date : 2009-09-03

Back to top Go down

Re: PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by Deengalimeng on 8/10/2009, 12:15 am

No comment , ... Apa idea asal En faharul pasal PERAKMALL ni ? Minta dia explain skit ... Lepas ni baru kita brainstorming ....
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by ^kucing^ on 8/10/2009, 12:36 pm

en. faharul.. oh en. faharul...
avatar
^kucing^

Posts : 17
Join date : 2009-09-03

Back to top Go down

Re: PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by hafiz554 on 9/10/2009, 12:47 pm

leh lihat disini. Prototype PERAKMALL 1st edition. Tunggu domain ngan hosting jer, kalau tidak ada perubahan angin n kesibukan sebelum raya dah leh launch pun......
avatar
hafiz554

Posts : 11
Join date : 2009-09-10
Age : 34
Location : Tapah

Back to top Go down

Re: PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by Deengalimeng on 10/10/2009, 1:42 am

Ya, selain quickcart , alternative kepada free opensource shopping cart yang boleh digunakan ialah zencart & oscommerce dan jika untuk customer yang pentingkan features of managable product listing boleh menggunakan sistem berbayar ( Reasonable price ).

http://shopping-cart-review.toptenreviews.com/
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by mustahil on 25/1/2010, 1:32 pm

sape yg handle PerakMall skang nih??ke dah abandon?
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: PERAKMALL - Jadikan sebagai BRAND.. any comments or ideas?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum