Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


Additional Product

View previous topic View next topic Go down

Additional Product

Post by zackier on 12/9/2009, 4:58 pm

Assalamulaikum En Faharul.

Well, actually I pun minat dengan product2 yang tuan tunjuk last couples of weeks. If possible and your permission, to let me add the advertisement in my website & eshopping. I love to have varieties of products to be listed down there & more clients will surfing my website & do their ordering. For infor the response are quite well. In the meantime, I'm personally thankful to En Zaidi on his guidance thus far. My website http://www.tekmagit.com
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by Deengalimeng on 13/9/2009, 10:36 am

Bravo Zakier ...
Saya dah lawat laman web tu. Well Done.
Portal, e-commerce, info sangat penting dalam perniagaan sekarang.
Jadikan ianya sebagai satu tool untuk business kita.

Panjangan dari Portal CART tu , kalau boleh adakan thumbnail untuk setiap produk supaya customer boleh interprete produk tu secara visual.Lepas tu boleh connect dengan payment gateway local atau overseas. kalau kat Malaysia provider yang famous :

1) IP88 >> http://www.ipay88.com/
2) Net Builder >> http://www.netbuilder.com.my

Apa yang Zakier buat dah sampai ke stage shopping cart!. Tapi pebayaran masih secara manual . Next step kea register dengan payment gateway dan buat satu program linkkan payment gateway dengan shopping cart.

Contoh :
1) Try ke laman web aspati >> www.aspati.com.my

2) Klik kat


3) Pilih beberapa produk >>> Check Basket

4) Checkout Cart

5) Isi form pembelian >>> isi dummy je ( Letak Nama Azhari ) Nanti senang saya cancelkan.

6) Bahagian bawah tekan butang << Pay Online >>

7) Note:: API ( Application Interface ) kena buat sikit programming untuk linkkan merchant ID Aspati dengan Payment Provider

Cool Jaga- Jaga sikit sebab sebab akaun tu LIVE !!! Tapi kalau nak buat transaksi betul boleh try beli 1 produk untuk lihat step Zakier sebagai pengguna!

9) Ini penting untuk adanya fully automated E-Commerce!

Selamat Berjaya!!
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by zackier on 13/9/2009, 4:58 pm

Well, Bro Hisham...

You are really creator & motivator lar.... hebat & always makes me motivated with your comments and your supportive ideas !!!. Well, I will do as what has been suggested and also get guidance from En Zaidi.

I believe, if this kind of teams I have during my previous years, maybe I will not suffered with the impact of the globalization (1998-2003). My failure was not like mismanagement but is was due to the global economic reasons as Malaysia was no more comparative as compared to China, where it makes my customer ie. Matshushita Compressor Sdn Bhd shifted their main operation & businesses to China and left me idle till now!. ... What is pass ... let it be.... Life is still to go on...

Anyway thanks a lot Bro & love to share some discussion in the near future.

Bye..
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by Deengalimeng on 14/9/2009, 12:12 am

Kegagalan kita masa lalu membuatkan kita lebih kebal dari orang yg tak pernah gagal. Move on ... dan jgn tengok ke belakang. Musuh dalam Keusahawanan ialah diri kita sendiri sebenarnya.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by zackier on 14/9/2009, 12:48 am

Yes Bro!, saya setuju sangat!. Anyway, most all ex TI (Technical Institute - I was from TI Brash Ipoh - Mechanical Engineering Course, memang budak2 jahat ramai, TETAPI mereka jatidiri dan kuat semangat, tidak pernah jemu dan terus berusahakan !. Sya tengok Bro pun punyai sifat hebat mcm tu!. Cuma Bro sudah berjaya menjadi manusia yang berjaya. Congratulation.!!!!
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by Deengalimeng on 14/9/2009, 12:59 am

Bekas Budak Jahat akan sentiasa peka dengan kejahatan diri sendiri , kejahatan orang lain dan kejahatan akan datang! hmmmm ....
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by zackier on 14/9/2009, 4:02 pm

En Hisham!

Gunakan getway kena bayar kan dlm RM2K gak kan utk buka akaun? Maybe lar ni saya guna online banking dulu later will update.

Thanks.
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by mustahil on 17/9/2009, 12:07 pm

Bekas Budak Jahat akan sentiasa peka dengan kejahatan diri sendiri ,
kejahatan orang lain dan kejahatan akan datang! hmmmm ....

oo..geng jahatt!!..nk join da club bleh??hehehe..tapi im sorry en. sham..sy ex-mrsm..
avatar
mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 32
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by Deengalimeng on 19/9/2009, 2:41 pm

zackier wrote:En Hisham!

Gunakan getway kena bayar kan dlm RM2K gak kan utk buka akaun? Maybe lar ni saya guna online banking dulu later will update.

Thanks.

Ya ... Boleh juga . Asalkan kita terima pebayaran secara online. Untuk permulaan ok , tapi jika transaksi sehari dah mencecah 50-100 transaksi , penat nak cek duit dalam akaun. Tapi its ok .... online banking pun dah ada kan ... cuma payah nak cek mana satu masuk mana satu belum.

SISTEM menjadikan kita lebih MALAS ! .... Hmmm .....
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Additional Product

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum