Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
July 2017
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

View previous topic View next topic Go down

MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Faharul on 9/9/2009, 6:20 pm

Mula sekarang saya akan pantau semua aktiviti anda melalui forum ini. Sebarang pertanyaan atau cadangan boleh dikemukakan disini.
avatar
Faharul

Posts : 16
Join date : 2009-08-22

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Deengalimeng on 9/9/2009, 10:49 pm

Bagus tu Faharul .... Selamat berforum!
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Deengalimeng on 9/9/2009, 11:07 pm

kalau boleh semua student completekan profile business idea. Kita buat session brainstorming di Forum ni dulu. Yang lain boleh participate dan bagi comment membina.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by ^kucing^ on 10/9/2009, 11:00 am

en syam, profile business idea tu macam mana erk?.. leh bagi sample tak?..
avatar
^kucing^

Posts : 17
Join date : 2009-09-03

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Deengalimeng on 10/9/2009, 1:19 pm

Boleh Download kat sini >>>
http://www.ecosecretariat.org/Upcomming_Meetings/DAH/project_profile_form.doc

atau pegi ke site ni >>>
http://www.ecosecretariat.org/Upcomming_Meetings/DAH/proj_profile_frm.htm

Ni sebagai ref sahaja ... boleh juga guna template lain yg lebih canggih
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by zackier on 12/9/2009, 5:16 pm

Thanks En Hisahm for the guidance on the website for the specific projects.

Thanks again,
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Deengalimeng on 13/9/2009, 10:11 am

Tips :
Sebagai Usahawan, kita berdiri atas kaki sendiri. Kejayaan, kegagalan semua kita sendiri yg tanggung. Tak ada yang peduli pun. Kita hidup dalam dunia yang isolate dari orang lain. Kita boleh tak terima nasihat , kita boleh buat apa saja.

Buat la apa yang menggembirakan kita, jika kita gembira kita akan buat kerja gembira kita secara ikhlas. Cari kelemahan diri masing masing, identified apa yang kita memang tak suka. Jangan buang masa perbetulkan sikap kita yang menyukakan benda yg kita tak suka buat.

Dgn kata lain :
Buat la macamanapun janji bahagia. Bila bahagia datang, semangat datang , bila semangat datang , kerajinan datang , bila rajin kerja laju, bila laju, ..............

Setkan goal kita untuk capai tahap yg kita letakkan sendiri!
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by zackier on 13/9/2009, 5:08 pm

Yes, Saya setuju dan appreciated your teguran dan juga nasihat.

Thanks bro!!
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Deengalimeng on 14/9/2009, 12:10 am

Tips :
Kalau kita dah 3 kali gagal belum tentu trial ke4 kita gagal.
Kalau kita dah 45 kali gagal juga belum tentu trial kita ke 46 kita juga gagal.

Gagal sebenarnya ialah jika kita ulang kesilapan kita untuk kali ke 2 dengan kegagalan yg sama.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: MENTORING PATH 1 - BUSINESS OPPPORTUNITIES

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum