Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
February 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


Asylum - REALITI TERAKHIR

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 5/10/2009, 11:47 am

Sinopsis Karakter



Nama: Ash
Umur: 22
Batu: Red sapphire
Senjata Seruan: Blazing Hellfire (pedang)

Ash adalah seorang anak muda yang sedang menuntut di Valkaria Academy. Mempunyai sejarah silam yg gelap dimana ayahnya, Saffire dibunuh ketika Ash baru berumur 2 tahun. Ash bercita-cita menjadi wira lagenda sehebat ayahnya dan satu hari nanti dapat menuntut bela atas kematian ayahnya.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Nama: Tavon
Umur: 22
Batu: Topaz


Senjata Seruan: Lightning Vector (pedang)

Pelajar yg sentiasa mendapat perhatian di valkaria academy. Percaya dirinya paling
hebat di valkaria academy. Berasa tergugat sejak ketibaan ash disitu. Cemburu dengan
perhatian yang beralih kepada Ash, namun tidak membenci Ash.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aderlyn
Umur: 20
Batu: white diamond


Senjata Seruan: Aether Philotes (cokmar)

Aderlyn seorang yg cantik, lemah
lembut dan baik hati,juga amat popular di valkyriea acadamy. Dia adalah salah
seorang yg memegang batu permata sakti yg amat unik iaitu white diamond . Aderlyn
menggunakan white diamond untuk menyeru senjatanya iaitu Aether Philotes. Ia
menimbulkan banyak persoalan mengenai potensi sebenar batu ini kerana , aderlyn
hanya menggunakannya untuk kuasa penyembuhan(heal) biasa sahaja.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Clarissa
Umur: 20
Batu: amethyst
Senjata Seruan: Soul Divider (sabit)

Clarissa seorang yg pendiam,
agak sopan santun, berkawan baik dengan Aderyn dan Evelina. Clarissa juga boleh
dikatakan seorang yang misteri kerana sikapnya yang pendiam membuatkan orang
ramai takut untuk mendekatinya. Perangai sebenar Clarissa hanya diketahui oleh
Aderlyn dan Evelina. Clarissa menggunakan batu amethyst dan boleh menyeru
sebilah sabit besar. Walaupun saiz senjata Clarissa agak besar dan berat, namun
dia boleh mengggunakannya tanpa sebarang masalah


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Evelina
Umur: 21
Batu: Ruby

Senjata Seruan: Raging cutter(katar)

Evelina seorang yg agak
periang, suka membantu orang didalam kesusahan, jarang membuat masalah.
Disebalik sikapnya cerianya itu, dia memiliki ketangkasan yang tinggi dan mahir dalam seni serang hendap.
Kemahirannya itu dibantu oleh batu saktinya iatu ruby yang berupaya menyeru
Katar, senjata yang mudah disembunyikan ketika melakukan serang hendap.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Daniel
Umur: 21
Batu: Jade


Senjata Seruan: Wind Walker(Pedang 2 mata bawah atas)

Daniel seorang agak tenang
perangainya, selalu melayan karenah zackhry yg satu kelas dengan ash , dia adalah
salah seorang yg agak disegani di valkyriea
academy kerana ketangkasannya dalam seni
petempuran. Menggunakan batu jade dan senjata seruannya agak pelik iatu sebilah
pedang yang mempunyai dua mata di kedua-dua hujungnya . Dia juga amat rapat dengan ash kerana mereka bersahabat sejak kecil lagi.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zackhry
Umur: 21
Batu: tiger eye quartz
Senjata Seruan: Blinguardes(Perisai dan senjata tangan)

Zackhry pula seorang yg agak kelam
kabut ,suka mengacau org lain dan bergurau dengan semua orang. Disukai oleh
orang ramai kerana sifatnya yang baik , dengan gaya pemakaiannya dan
perangainya juga amat kelakar. Dia juga disegani oleh segelintir org kerana
batu permata ajaibnya ialah tiger eye quartz boleh dikatakkan agak istimewa kuasanya.
Tinggi didalam pertahanan.juga rakan ash sejak kecil.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Raghnall
Umur: 30
Batu: black diamond
Senjata Seruan : Earth Collider(pedang Lebar)


Raghnall seorang jurulatih
didalam valkyriea academy, dia mengajar seni tempur dan dihormati oleh
pelajar-pelajarnya. Seorang yang berperwatakan misteri. Sejak ash masuk ke
valkyriea academy,dia sering kali melihat dengan mata yg tajam segala gerak
geri ash. Semakin lama perangainya semakin misteri lalu dia menjadi jahat
kerana ingin merampas batu permata sakti yg ada pada ash.


Last edited by Asylum on 8/10/2009, 3:40 pm; edited 3 times in total

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 6/10/2009, 5:11 pm

So far so good ... just prepare untuk siapkan next stage untuk compilekan kesemua dalam satu dokumen. Good efford + cantik illustration tu ,

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 7/10/2009, 2:46 am

tengkyu berry much boss!

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 7/10/2009, 11:20 am

Teruskan ... Jumpa Jumaat ni InsyAllah

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by slayerone on 16/10/2009, 1:56 am

wahai incik asylum byakuya @ senbon zakura kagoyoshi
nak komen sket je arr..
nape cite Realiti Terakhir ni terlalu terikat sgt ngan cite Final Fantasy..
watak pun dah hampir same arr..
style/strok lukisan watak x kesah sgt arr.. bak kate manga-ka jepang, sbb berguru kan org yg berstrok lukisan tersebut.. maka terhasil la lukisan yg hampir same hehe (betol ke dorg ckp cam ni? hehe)
tp cam nmpk sgt arr jln cite ni berpandukan cite Final Fantasy.. nak wat rujukan blh je x der mslh tp jgn terlalu same arr..
hmm.. cube wat perubahan sket kat jln cite..
takot2 org tuduh menciplak idea org lak.. (^_^)
btw watak Aderlyn cute la hehe

slayerone

Posts : 4
Join date : 2009-10-14
Age : 29
Location : Somewhere in Selangor

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by mustahil on 18/10/2009, 12:47 pm

Raghnall adalah pembunuh bapa Ash!!!!- disebabkn renungannya yg tajam pada ash..hehe..keep it up my man!
-saper slayer one?

mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 31
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/10/2009, 9:26 pm

oho encik slayerone , ini genuine pnyer ohh...suda kering idea ni kuar drp otak oh....penat hamba memikirnye...kalau encik slayerone mempunyai idea yg best2...boleh lah kontek saya di nombor yg tertera atau pun terus kerumah saya.....boleh kita berbincang tentang idea2 dan brainstorimng bersama2....kalau encik slayerone ingin bantu pun boleh juga....marilah kerumah saya dan saya cerita pasal bantu...^_^....


p/s: aderyn cute eh?....mwheeheheheh....

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/10/2009, 9:30 pm

mustahil wrote:Raghnall adalah pembunuh bapa Ash!!!!- disebabkn renungannya yg tajam pada ash..hehe..keep it up my man!


uit........syhhhhhh...jgn dedah cite awal2...x besh arrrr.....

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by slayerone on 18/10/2009, 9:48 pm

ala aku xder cuti lg la asylum cam ne nak g sane..
lame gak x melawat opah.. nnt ade cuti Insya'allah aku g sane yee..

btw sinopsis ko aku dah habis study.. skang aku tgh wat mind map die sbb senang sket aku nak buat rujukan utk kembangkan cerite.. mmg mkn mase la.. sbb susah gak aku nak fahami jenis bawakan karakter ko ikut stail ko.. mkn mase wei nak mendalami watak stp karakter! maklum arr aku org bese2 jee.. hehe
12 jenis batu tu nape x bgtau gak? ko bg tau 4 jenis je.. Api, Air, Angin dan Tanah.. lagi 8 batu permata tu amende? ko dah pikir kan ke? hehe
ikut sinopsis cite ngan stp epsd aku dah try wat perwatakan MahaEmpayar renvure ngan Dewa Alastor.. siap 12 Kesatria Diraja pun aku wat kan..
nnt ko tgk arr.. klu x suke rejec je aku x kesah hehe

P/S: hehe Aderyn single lg kan? ade no phone x hehe

slayerone

Posts : 4
Join date : 2009-10-14
Age : 29
Location : Somewhere in Selangor

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 19/10/2009, 12:50 am

sume info telah dikasi. Ade detail2 kat celah2 sinop tu. Tak pun aku x hantar lagi kat ko. Sinop tu umph!kan pun best gak. Dapat carik storybord or scriptwriter pun ok gak . Ape2 pun u do a good job. Bagus2. Anything yg x paham tanye je ..rite?....Gambateh~


p/s: aderyn tu single lagi......nak no phone dier bole...kalu ko tepon ...aku angkat ar....mwhehehhehe

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by mustahil on 21/10/2009, 10:44 am

slayerone, sila hadir sesi temuduga utk Technobiz 2nd Batch pada Februari 2010...

mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 31
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 4/11/2009, 3:08 pm

Mohon berbanyak maaf pada aslym sebab tak dapat jumpa last week. Pack sangat dengan atucara. InsyAllah saya cuba loosekan sikit ... Anyway progress macamana asylum ?

Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 6/11/2009, 9:12 am

isk...no hal lah boss...sy sepatutnye mohon maaf pade boss sbb kacau time boss bz...progress stakat ni sinop dah complete dngn concept art...nanti sy post kan..

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by slayerone on 9/11/2009, 12:36 am

mustahil wrote:slayerone, sila hadir sesi temuduga utk Technobiz 2nd Batch pada Februari 2010...

hehe blh ke? hmm menarik tu... nak gak try..
(^_^) tp tlg bg maklumat penuh la keje tu yeee hehe



Asylum ko mane daa... epsd 1 dah hampir settle.. tinggal part die nak naik space airline ke Valkryie akademik..
yg aku wat ni novel version.. nnt klu ko dah tgk n rase dah ok @ ade nak ubah ape2 lg tlg la bgtau yee..
penat otak ni nak imaginasi bnyk bende yg ko tak bg tau.. cam hollowatch die.. space airline.. peta bandar avaria..
pergh susah woo nak wat cite tu.. hehe
berdasarkan sinopsis cite tlg wat MIND MAP keseluruhan cite..
senang nak wat rujukan nnt n nak pastikan cite tu tak lari dari penceritaan asal die..
1 lagi tlg buatkan MIND MAP untuk setiap epsd.. ade 13 epsd kan? so aku nak 13 epsd punye mind map... hehe
nnt senang la nak tokok tambah ngan nak kembangkan cite die berdasarkan mind map cite tu nnt.. takot kang mase aku cite nnt termasuk lak cite gaban ke suria baja hitam ke cyber cop ke kang naya tu hehe
MIND MAP ni cam guideline cite laa nnt aku bg cth die cam ne nak wat (^_^)

slayerone

Posts : 4
Join date : 2009-10-14
Age : 29
Location : Somewhere in Selangor

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 10/11/2009, 1:46 pm

sorry2 en slayer.......sume dah ade...dun worry...contoh2 nanti aku kasi kat ko......cume semenjak2 nih...internet aku x de...siut nye celcom ...ade ke tuka sim kat makan mase 2 minggu?!.....aram penin x de internet......weh batch 2010 ni ko masuk je.....

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by mustahil on 1/12/2009, 2:28 pm

"hehe blh ke? hmm menarik tu... nak gak try..
(^_^) tp tlg bg maklumat penuh la keje tu yeee hehe"

-maklumat penuh cari la sendiri..x kan semua nak tolong??hahaaha..


mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 31
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by slayerone on 1/12/2009, 5:25 pm

hehe betol2
k k nnt aku try search keje die..
skang bz sket.. maklum arr tmpt aku ni nak wat annual maintenance lak..
hehe

slayerone

Posts : 4
Join date : 2009-10-14
Age : 29
Location : Somewhere in Selangor

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 11/12/2009, 1:06 pm

wallpaper full....

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by mustahil on 29/12/2009, 3:03 pm

wahh...cantiknyer!!!..gempak beb..

mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 31
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 30/12/2009, 7:29 pm

ape yg gempak nyer...biase2 je....

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 7/1/2010, 1:39 pm

en .sham....saya dah siap borang mdec tu...dan saya dah email kat mdec....so ..apakah langakh seterus nya?...

Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 33
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by mustahil on 9/1/2010, 8:44 am

cube awk kol diorg..tanye ape status email awk tu..diorg da terime n sdg prosess or review atau diorg x trime lngsg?mane la tau..cybersecurity beb..hahahha

mustahil

Posts : 78
Join date : 2009-08-27
Age : 31
Location : IPOH

http://www.uniutama.com/rahim/

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum