Aspati Training Official Forum
Sesiapa yang belum Daftar moh le mendaftar.
Yang dah tu Alhamdulillah!!!
September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Shoutmix

Latest topics
» Animasi & Filem : Format Skrip
2/8/2011, 12:35 pm by mohamad norashraf

» Forum Aspati Training di Aktifkan!
9/1/2011, 9:46 pm by hafiz554

» Status semasa
3/11/2010, 3:13 pm by Azzan

» Selamat Datang ke Forum JobCamp
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» GIGA-BOTTTTTTTTTT
3/11/2010, 3:11 pm by Azzan

» Topik Baru
23/9/2010, 5:31 pm by mustahil

» Kepada yang baru register-Let's Break The Ice!!!-
23/9/2010, 5:29 pm by mustahil

» Arif - Animasi Pantas.
13/5/2010, 5:06 pm by mustahil

» Azzan - SIPUTEH BUDAK PAWANG
9/2/2010, 5:23 pm by mustahil


Asylum - REALITI TERAKHIR

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 1/9/2009, 1:44 pm

Realiti Terakhir

Pada 1500 tahun dahulu, MahaEmpayar Renvure
daripada pemerintahan bumi telah
memerintahkan 12 orang wira untuk menjaga 12 jenis batu permata berkuasa sakti daripada jatuh ke tangan mereka yang berniat jahat. Tetapi sayang,
tidak semuanya mematuhi arahan yang diberi oleh MahaEmpayar Renvure.

Selepas 1500 tahun , seorang wira bernama Saffire telah hampir berjaya mengawal kesemua
batu-batu permata sakti tersebut daripada jatuh ketangan orang2 jahat. Apabila
beliau berada di puncak zaman kegemilangannya , beliau telah dikalahkan oleh
wira yg bernama Leor, akan tetapi sebelum Saffire dikalahkan , Beliau telah
mengambil langkah2 awal menyembunyikan 2 diantara 12 batu tersebut .

Mengetahui pekara tersebut isteri beliau melarikan diri dengan anak kesayangannya ke
Planet Avaria yg dahulunya dikenali sebagai Planet Marikh.

Selepas 20 tahun , seorang anak muda bernama Ash , 21 tahun dari
negeri semenanjung Avaria,anak kepada Saffire, bercita-cita untuk menjadi seorang
pahlawan yg lebih hebat daripada bapanya untuk membalas dendam dan mencari
pembunuh bapanya,selain itu ash juga sering di ganggu oleh penjahat2 yg cuba
merampas batu permata sakti yg di beri oleh bapanya dahulu

Di sepanjang pengembaraanya, Ash telah Berjaya merungkai misteri batu permata dan menjumpai beberapa orang rakan yg boleh membantu disepanjang perjalanannya.

Apakah mesteri sebenarnya batu itu?
Siapakah pembunuh sebenar bapa Ash?
Berjayakah ash meleraikan dendamnya?
jadi, bermulalah satu epic pegembaraan Ash dan Batu saktinya.




EPISODE 1 - (Epilog) Memories of the Past

EPISODE 2 - Arrival!.. Valkyriea Academy...!

EPISODE 3 - Trainning Center..

EPISODE 4 - At 1st Sight

EPISODE 5 - Lay by the Elements

EPISODE 6 - Is this Love?

EPISODE 7 - Hold on to Something

EPISODE 8 - Himitsu (secrets)

EPISODE 9 - SHOCKED! The truth Revealed!

EPISODE 10 - Danger Close. Be Prepared!

EPISODE 11 - 1st Valkyriea Wars

EPISODE 12 - Malice of Retribution

EPISODE 13 - Maximise Power! (Is this Over?)


Last edited by Asylum on 8/10/2009, 1:53 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : Letak Title kepada Thread)
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 2/9/2009, 10:47 pm

next step ialah building a character design. Develope 8 character dari sinopsis yang dah dibuat :
Ini contoh character profile : ( Saya nak 8 yang related to storyline )

Character Profile - Bumblebee







Bumblebee is the youngest, yellowest, and most
energetic of the Autobots…as usual. A hyperactive wisecracker,
Bumblebee is quite convinced he’s the fastest—and coolest—thing on four
wheels.
He has a tendency to bite off more than he can chew, so it’s a good thing he pals around with the massive Bulkhead. He does not
take well to being called short, and his over-eager ways can get on
Ratchet’s nerves all too easily. Still, Bumblebee is good people, as
evidenced by his fast friendship with Sari Sumdac.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 9/9/2009, 6:23 pm

character masih di dalam pembikinan....hopin dlm mase 3-4 hari ni boleh siap 3 char ful ngan sinopsis......
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 9/9/2009, 10:50 pm

Asylum dah boleh upload character yg dah di sketch.
Research kena buat sikit aaa
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 10/9/2009, 11:39 am

yessh boss!..... .....tengh Research...bnyk gile input....
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 10/9/2009, 1:10 pm

Owh OK ... teruskan teruskan
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by zackier on 12/9/2009, 5:24 pm

Bro Aslyum!. You memang dah terkedepan, hebat betul. Seronok cerita tu, I tunjuk kat anak kat umah dan baca sinopsis ceritanya .. die komen wow best tu, bila boleh baca ayah! tanya uncle bila nak siap? See bro!. My son pun dah minat tau, cepat-cepat siapkan... duit masuuuuuk !!!!
avatar
zackier

Posts : 25
Join date : 2009-08-27
Age : 56
Location : Ipoh

http://www.tekmagit.com

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 13/9/2009, 9:59 am

Tips :
Bila kita bangunkan kandungan atau buat application melibatkan kanak-kanak , the best way ialah dengan buat research terhadap kanak2 terus. Minta input dan bagi kanak2 yang test.

Buat penambahbaikan terhadap applikasi secara berterusan seiring dengan perkembangan zaman kanak2.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 13/9/2009, 8:15 pm

hmm....target sy rase2 nyer dalam lingkungan remaja ke atas....hmmmmm
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 14/9/2009, 12:00 am

Kalau kita target remaja, dah boleh start fikirkan questionare yang related dengan penerimaan produk yang kita bangunkan. Buat segmentation terhadap maret segment dan senaraikan soalan2 yang difikirkan perlu untuk menambahbaik prodk dan hasil yg kita telah keluarkan.

Biasanya setiap applikasi produk kita buat Alpha test dulu.
Kemudian baru beta then kita launch!
Ini semua dah peringkat akhir nanti.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 8:11 pm

sebelum apa2 terjadi...saya post kan character dahulu...sinopsis char sy akan tampal edit kemudian...semuanya 8 character...
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:13 pm

1st character

Ashburn Helmsy

(Hero)
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:18 pm

2nd Character

Aderyin Hertily

(heroine)
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:21 pm

3rd Character

Daniel



avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:23 pm

4th Character

Clarissa




avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:28 pm

5th Character

Evelina
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:30 pm

6th Character

Tavon Mckenzie

avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:31 pm

7th Character

Zackry

avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:34 pm

8th Character

Raghnall

(Baddass!)
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 18/9/2009, 9:42 pm

akhirnye kesemua 8 character da siap.....dan terima lah saguhati drp sy.....wallpaper realiti terakhir....mwahaha

avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 19/9/2009, 2:58 pm

Asylum :
BRAVO BRAVO .... Untuk Asylum , dah boleh siapkan
Komen saya :

STROKE : EXCELLENCE! ( Macam animae jepun skit - tapi takpa jika market kearah tu )
SO FAR SO GOOD .... Sekarang ni Asylum kuatkan lagi PROFIL untuk setiap character tu . Define betul betul dan bagi perwatakan untuk setiap character tu dengan lebih detail lagi.

Asylum boleh tengok balik sinopsis untuk 13 episod tu untuk kuatkan cerita.Anyway TAHNIAH !
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 21/9/2009, 3:51 pm

tengkyu berry much boss!.....researching n creating now!
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 22/9/2009, 7:38 am

Setiap character tu jika ada kelemahan dan kekuatan boleh juga di definekan secara spesifik. Contoh :

Asylumuah memiliki kekuatan sangat luarbiasa, boleh bertukar menjadi ular apabila marah. Akan tetapi menjadi lemah bila hari hujan dan keadaan basah. Mempunyai rakan rapat sang buaya dan memiliki pedang sakti taming suri. Dengan senjata ini Asylumuah dapat membunuh raksasa level 5 dengan sekali bilasan sahaja. Amat lemah bila musuh pandai memujuk dan merayu.

Detailkan dan bayangkan setiap watak tu dicipta dengan sesempurna mungkin. .... Cuba relatekan dengan sinopsis dan perwatakan yang dicipta. Sinopsis dan character profile boleh terus berubah untuk menguatkan lagi jalan cerita dan penceritaan.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Asylum on 23/9/2009, 10:03 pm

WoW!
avatar
Asylum

Posts : 56
Join date : 2009-08-27
Age : 34
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/asylumguitars

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Deengalimeng on 27/9/2009, 11:18 pm

Renungan : ( Try Fahamkan & implimentkan dalam sinopsis dan Storytelling Asylum seterusnya ...

The Secret Solution
I bet you already half made the story in your head. Now the tricky part
remains: To find a secret weapon.
For example:
1. To make a dragon become your friend by saying a secret spell from a
magical book
2. Survive a snow storm by digging a cave in the snow
3. Solve a mystery by notice things that nobody else have seen
It's very important that nobody knows the secret solution before the end of the
story. Once they find out, the story will be no more exciting. Don't tell the
secret solution to anybody before they have seen the movie. You can tell about
the character and the need and they will get curious. The secret solution is why
people want to see the end of the story.
avatar
Deengalimeng

Posts : 116
Join date : 2009-08-24

Back to top Go down

Re: Asylum - REALITI TERAKHIR

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum